LiuGong с пет нови електрически машини

На пресконференция на изложението Intermat в Париж, Франция, китайската компания LiuGong обяви пет нови електрически машини за европейския пазар и потвърди ангажимента си към електрическото оборудване и интелигентните машини.

Новото оборудване, пуснато на пазара за Европа, е багерът 9027 FE, 922 FE и колесните товарачи 820 TE, 856 HE и 870 HE. Компанията заяви, че 856HE, може да работи 10-12 часа с едно зареждане.

Хауърд Дейл, председател на LiuGong Europe, заяви, че до 2027 г. марката има за цел да влезе в десетте най-големи играчи на пазара на строителна техника в Европа.

LiuGong има на разположение 40 различни модела електрическо оборудване, включително багери, колесни товарачи, товарачи с плъзгащо се управление, автогрейдери, валяци и минни камиони.

Производителят започна работа по електрическо оборудване през 2014 г., а през 2018 г. пусна на пазара първото си поколение електрическо оборудване.

На пресконференцията председателят Зенг заяви, че общите разходи за притежание на електрическо строително оборудване са намалели с 50-70% през последните пет години в Китай и че очаква това намаление да продължи в бъдеще.

Той добави, че Китай е най-големият пазар и производител на електрически превозни средства с батерии в света и че износът на тези машини е нараснал със 70% през 2023 г. и ще достигне 34 млрд. щатски долара.

Related Posts