bager-liugong
bager-liugong

2022г.  – Една успешна година за LiuGong

За LiuGong изминалата 2022г. се оказа една от най-успешните. Акцентът за компанията е присъствието на задграничните пазари, което за изминалата година се е увеличило с повече от 50%.  LiuGong е една от първите компании в китайската индустрия за строителни машини, която излиза на пазара в чужбина. Тя е и пионер в задграничното производство.

В Близкия изток LiuGong успешно въведе пробивните машина. Това са машини, които се прикрепят към шасито на багер и са изключително важни за изкопаване на основи за сгради и мостове. Това е в отговор на търсенето в региона, което продължава да идва от инфраструктурния сегмент. Египет и Саудитска Арабия също инвестират огромни средства в инфраструктура сега.

Продажбата на бегери са най-високи сред всички продуктови линии на LiuGong

За последните дванадесет месеца, продажбите на багери са най-високи сред всички продуктови линии. Челните товарачи продължават да държат най-големия пазарен дял в Индия, докато най-високите темпове на растеж като цяло са в Индонезия и Латинска Америка.

Определено LiuGong успя да убеди клиентите, че китайските продукти са наистина качествени. Както и самият Mr. Qing Ling ( Зам. Главен Директор за Средния изток и Африка) казва в интервюто си за списанието  “Construction Machinery ME ” – Мога да кажа, че преди 10 години, когато бях мениджър продажби тук, много клиенти се съмняваха в китайските продукти. Когато ставаше въпрос за качеството на машината, нейната производителност и дори следпродажбената поддръжка. Но днес е по-прието, че тези продукти не просто дават по-добра цена. Те също са с добро качество.

Поради дългогодишното си присъствие на пазара, LiuGong смело може да каже, че  има много надеждни продукти. 

Голяма част от  успеха  се дължи и  на центъра за Изследване и Развитие на компанията. Компанията разполага с национално оторизиран R&D центърът за оборудване за земни работи. Той определя стандарта за всички китайски производители, произвеждащи оборудване за земни работи. Именно чрез тези стандарти LiuGong успявa да подобри машини си през годините, осигурявайки по-добра производителност с по-нисък разход на гориво

chelen-tovarach-liugong

Безспорен факт е, че компанията е най-известна с челните си товарачи. Преди три години LiuGong достига 400 000 произведени единици и до днес те са 500 000 в световен мащаб, което прави компанията най-големия производител на челни товарачи в света. Първият китайски челен товарач е произведен от LiuGong през 1966г., като до ден днешен Liugong не само произвежда челни товарачи, но разширява продуктовата си линия до  17 различни сегмента, включително машини за пътно строителство, оборудване за земни работи като багери и автогрейдери, мини товарачи,  багер-товарачи,  минно оборудване, включително трошачки и минни сметища, но най-новата потенциална продуктова линия е селскостопанската техника.

Успехът на LiuGong може би също се дължи и на факта, че политиката на компанията винаги е била насочена към клиента и неговата удовлетвореност. Mr. Qing Ling дава един много добър пример – Ако вземем челния товарач, например, имаме много различни опции. Ако клиентите искат икономичния, който се сравнява с индийските и други китайски производители, можем да им го дадем, докато имаме и конфигурационни модели от среден клас и висок клас, който може да се конкурира с Caterpillar и другите водещи световни марки. Както и това, че преди 20 години започнахме да си сътрудничим с немски производители, като използваме тяхната трансмисия, за да гарантираме производителността и качеството на нашия продукт.

Related Posts