Челни товарачи LiuGong

Челни товарачи

LiuGong и тайната на техните успешни машини

Настъпвайки здраво, китайските  товарачи изграждат репутация на световния пазар на машини, които няма как да се определят вече като нискотехнологични.

Oнези, които са свикнали да работят с машини, произведени от западни марки, нахлуването на китайски машини на световния пазар, преди около десетилетие, предизвика различно преживяване. 

През годините, китайските машини си намериха мястото на пазара. В допълнение на факта, че някои марки са собственост на индустриални гиганти като SEM (Shandong Engineering Machinery) & SDLG (Shandong Lingong Construction Machinevery), е еволюцията в профила на китайските челни товарачи. Те вече не могат да се характеризират като нискотехнологични. Технологията набира все повече сили в сегмента. Става жизненоважна за намаляването на разхода на гориво и увеличава производителността. Осигурява безопасност на работното място, опростени операции и поддържка.

Челни товарачи LiuGong

През 2016 г., компанията пуска H-сериите на челните товарачи, които имат иновативен дизайн, предлагащ концепцията за комфорт на оператора, по-добър контрол на операциите, и лесна поддръжка, а кабината дава добра ергономичност и панорамна гледка.

Портфолито на LiuGong включва челни товарачи с оперативно тегло от 5 до 50 тона. Основния фокус пада върху модели 835H, 848H, 856H, съответно с 11, 15 и 18 тона оперативно тегло, които имат специфични конфигурации. 

Мениджърът на LiuGong Еуфразио споделя, че челните товарачи на китайската марка са невероятни. Това се дължи главно заради ниската консумация на гориво, лесното маневриране, издръжливост, но също така и способности. “Все пак те са машини, които включват компоненти от най-високо качество и доказани марки. Двигателите са Cummins, ZF автоматична трансмисия и хидравлични компоненти от Bosch/Rexroth”, казва той.

“Модерната хидравлична система за измерване на натоварването, осигурява по-бързо време на цикъла, с по-малко въздействие върху превключването на предавките. Това води до намаляване на усилията по време на работа.”

Именно с тази конфигурация, LiuGong се ангажира да разшири пазарния си дял на челни товарачи в страната. Безспорен е факта за силното присъствие на компанията в строителството, селското стопанство, минното дело, горското стопанство и др.