Metso и LiuGong ще сформират съвместно предприятие, за да развият бизнеса за машини за трошене и пресяване в Китай.

Съвместното предприятие ще комбинира знанията на Metso в трошенето и пресяването с обширните дистрибуторски ресурси и производствените възможности на LiuGong в Китай.

Първоначално съвместното предприятие ще обхваща проектирането и производството на локализирани версии на мобилни трошачки и сита Locotrack 1000 от Metso.

Машините ще се продават под двойна марка: Metso LiuGong. Съвместното предприятие ще популяризира и глобалното оборудване за трошене и пресяване на Metso в Китай.

Metso ще придобие 75 % от Shaorui Heavy Industries, който е един от водещите производители на оборудване за раздробяване и пресяване в Китай, с възможност за закупуване на останалите 25 % в бъдеще. Придобиването дава достъп до китайския пазар и нови клиенти за Metso.

Технологичният опит както на Metso, така и на LiuGong ще бъде използван за подобряване на предлагането на нови машини в Китай. Освен това, след придобиването, Metso ще има по -добро продуктово портфолио за навлизане на нови пазари в Азия и Африка.

18 -те търговски и обслужващи центъра на Shaorui и стратегически разположеното производствено предприятие в южен Китай допълват производственото звено на Metso в Тянжин.

„Китай е много важен пазар за нас и ние искаме да бъдем част от бъдещото развитие на бързо растящия строителен пазар „ каза Андрю Бенко, президент на отдел минното дело и строителството на Metso.

„Съвместното предприятие с LiuGong ни предлага възможност да навлезем на пазара на мобилното оборудване за трошете и ситене в Китай, заедно с добре познат партньор. Придобивайки 75 % от Shaorui, ние ще придобием по-задълбочени познания за клиентите и продуктите от китайския пазар, които ще ни бъдат от полза в много отношения.“

Related Posts