Metso и LiuGong ще сформират съвместно предприятие, за да развият бизнеса за машини за трошене и пресяване в Китай.

Съвместното предприятие ще комбинира знанията на Metso в трошенето и пресяването с дистрибуторските ресурси и производствените възможности на LiuGong в Китай.

Първоначално съвместното предприятие ще обхваща проектирането и производството на локализирани версии на мобилни трошачки и сита Locotrack 1000 от Metso.

Машините ще се продават под двойна марка: Metso LiuGong. Съвместното предприятие ще популяризира и глобалното оборудване за трошене и пресяване на Metso в Китай.

Metso ще придобие 75 % от Shaorui Heavy Industries – един от водещите производители на оборудване за раздробяване и пресяване в Китай. Като има възможност за закупуване на останалите 25 % в бъдеще. Придобиването дава достъп до китайския пазар и нови клиенти за Metso.

Технологичният опит, както на Metso, така и на LiuGong ще бъде използван за подобряване на предлагането на нови машини в Китай. След придобиването, Metso ще има по – добро продуктово портфолио за навлизане на нови пазари в Азия и Африка.

18 – те търговски и обслужващи центъра на Shaorui, стратегически разположеното производство в южен Китай допълват производственото звено на Metso в Тянжин.

„Китай е много важен пазар за нас! Ние искаме да бъдем част от бъдещото развитие на бързо растящия строителен пазар. „ – каза Андрю Бенко, президент на отдел минното дело и строителството на Metso.

 

Related Posts