Мини челни товарачи LiuGong

Какво са мини челни товарачи?

Мини челни товарачи, мини товарачи или бобкат са синоними на едни от най-популярните машини на всеки строителен обект. Тези компактни, универсални и маневрени строителни машини се използват и в много други индустрии. Със своите безброй възможности, мини челният товарач може да изпълнява много задачи на много различни работни места. Той се чувсва като у дома си, както на строителната площадка, така и в складове и ферми. Малкият размер и лекотата при маневриране го правят идеален за работа, при която стандартен челен товарач не би могъл да да се побере и работи ефективно. Бобкатите са идеални и за задачи като почистване на строителни отпадъци от интериора на сградите и озеленяване, където по-големите машини биха навредили на околната среда. Мини челният товарач е лесен за транспортиране от обект на обект, тъй като се побира на малки ремаркета или бордови камиони. Обикновено са четириколесни, въпреки че има и налични версии с вериги (известни като верижни мини товарачи).

прочети повече

 

Как да изберем точно какъв мини челен товарач ни е необходим

Размерите на работната площадка е един от най-големите фактори, който трябва да се вземе предвид при избора на бобкат. В много от случаите физическите ограничения на работната зона диктуват класа на машината. Следващото съображение е изискването за височината на повдигането или височината на изхвърлянето, заедно с капацитета на работа.  И накрая, хидравличният капацитет трябва да бъде известен, за да се задействат всякакви хидравлични приставки. В допълнение към размерите на работната площадка, знанието кои задачи трябва да бъдат изпълнени е задължително. Знанието на конкретните приложения, за които е необходима машината ще помогнат за определяне на размера и мощността на бобката, необходими за най-ефективно изпълнение на задачите. Всички бобкати имат различни характеристики, които ги правят подходящи за редица приложения. Бобката е маневрен, поради способността си да се завърта в собствените си коловози, компактен и гъвкав, с възможност за използване на десетки прикачени устройства.

За какви работи може да се използва мини челният товарач

1. Разработване на терени – работата по разработване на терени обхваща проекти като общо озеленяване, почистване на земя и земни работи. 

2. Копаене – при необходимост от копаене или изкоп може да се използва мини челен товарач. Движенията и сръчността, осигурени от радиално повдигащ дизайн на бобката, обуславят функционалността на прикачната кофа и копаенето. Това се допълва и от здравата и стабилна мощност на теглича.

3. Бутане, изравняване и разпръскване – ако бутането, изравняването и разпръскването на наземни материали е задача на деня, то точният избор е именно мини челния товарач. 

4. Насипване – радиалните конструкции за повдигане на мини челния товарач осигуряват по-добра 360-градусова видимост от кабината, както и по-дълъг обхват пред плъзгача. В приложения, където са необходими видимост, хоризонтален обхват и мобилност – като тези при насипването – правилният избор е бобкат с радиални конструкции, със стабилна функционалност за копаене и теглене.

5. Работа с материали  – малко са строителните работи, при които не се изисква обработка на материали или складирането им. С една единствена машина може да се сортира, загребва, транспортира и изхвърля физически отпадък, като в този случай бобката е подсилен от вертикален, а не радиален повдигач. В зависимост от естеството на наличните материали, могат да се добавят фрези и други приспособления за подготовка на материали. 

6. Товарене –  при товарене, пренасяне и изхвърляне на материали върху камиони, бордови платформи и друга строителна техника бобката е отлично решение предвид мобилността и стабилността на тези машини.

7. Разрушаване и почистване –  разбира се, работата може да изглежда проста, но здравината на двигателя и спомагателните хидравлични системи са от първостепенно значение при този тип строителни работи. Не случайно предпочитаният избор на много строители са големите модели на мини челен товарач.