Китайската мултинационална компания изпреварва големите играчи на пазара и се утвърждава като една от най-реномираните марки на производители на строителни машини в класацията Yellow Table на KHL.

Сред производителите на тежки строителни машини, LiuGong е компанията, която най-много е напреднала през последното десетилетие. С операции на 5 континента, мултинационалната компания сега празнува 15-та позиция в годишната класация Yellow Table на KHL.

През последната година китайската марка се класира на 19-то място в списъка, а в настоящатаа класация, се приближава все по-близо до ТОП 10, изпреварвайки големите играчи в индустрията, като CNH, Hyundai и Kobelco. Този удовлетворяващ резултат в голям успех за LiuGong, която през последните години инвестира в амбициозен план за развитие на пазара.

Според Yellow Table, китайските компании са единствените в индустрията с производство на строителни машини, които са имали значителен ръст през 2020г. Други изследвания посочват, че Китай е постигнал 14% увеличение на продажбите на тежки строителни машини, докато всички други големи пазари са претърпели намаление. Това позволи на LiuGong да се наложи сред най-бързо развиващите се компании през последните години и да заеме привилегировано място в класацията.

Според проучването през 2021 г. глобалните продажби на LiuGong са били 3,338 млрд. долара. Тази сума представлява значителна промяна в сравнение с резултатите на китайската компания предишни години, като например 2019 г., когато китайският гигант е реализирал оборот от продажби на строителни машини от 2,765 милиарда долара. Мултинационалната компания е посочена в годишната класация на Yellow Table като една от компаниите, които са се развили най -много през последните 5 години, откакто марката скочи от 31 -ва позиция през 2017 г. на 15 -та през 2021 г. LiuGong и споделя очакванията си тези цифри да продължат да растат през следващите години.

В Латинска Америка LiuGong също е имал огромен растеж. Марката е установила партньорства с известни дилъри в южноамерикански страни, което обяснява експоненциалното увеличение на продажбите й там. LiuGong наскоро пусна нов модел колесни товарачи модел 848H Sugarcane. Този колесен товарач е проектиран изключително за пазара със захар и алкохол и е абсолютен успех в индустрията на тежките строителни машини.

Всички тези добри новини означават, че LiuGong е още по-мотивиран да продължи да произвежда качествени машини и оборудване, които напълно отговарят на нуждите на своите клиенти, разпростриращи се на 5 континента и повече от 100 държави. Целта на LiuGong за следващата година е да достигнат, и може би да надминат, най -добрите компании на световния пазар на производителите на строителни машини.

Източник: liugongla.com

Related Posts